CLINICA MEDICINĂ INTERNĂ 2 SI COMP. HEMATOLOGIE
Secția Medicală II/CL este formata din 65 paturi din care 10 paturi sunt alocate Compartimentului de Hematologie care este integrata in aceasta sectie.
Medicala II/CL dispune de un număr de 55 paturi și asigură tratament și îngrijire pacienților ce prezintă diverse patologii ale aparatului respirator, digestiv, circulator și nu numai, pacienți ce necesită investigații complexe și tratament personalizat în funcție de patologia prezentă sau asociată.
COMPARTIMENTUL DE HEMATOLOGIE
Compartimentul de Hematologie din cadrul Secției Medicală II/CL are 10 paturi și 3 medici Hematologi. In cadrul compartimentului se asigură tratament și îngrijire pacienților cu afecțiuni hematologice, atât oncologice (leucemii, limfoame, mieloame, sindroame mieloproliferative, mielodisplazii etc), cât și non-oncologice (hemofilii, talasemii, trombocitopenii, anemii etc).
Echipa secției Medicală II/CL este formată din medici primari sau specialisti în specialitatea medicină internă, asistenți medicali cu experiență și personal auxiliar(infirmiere,ingrijitoare, registratori).
Secția este dotată cu ecograf, concentratoare de oxigen, EKG, laringoscop, injectomate, defibrilator si un spirometru .
Serviciile medicale asigurate la nivelul secției noastre sunt concretizate prin acuratețea actului medical în funcție de patologia pacientului, tratament individualizat precum și îngrijiri asociate acestuia. Fiecare pacient este tratat la cel mai înalt nivel profesional, este investigat conform patologiei, iar personalul beneficiază de suportul tuturor specialităților medicale sau chirurgicale de care spitalul dispune astfel încât pacientul să primească cea mai bună îngrijire.
Folosirea tehnologiei de ultimă generație permite asigurarea unui tratament eficient conform ghidurilor internaționale de bună practică, în condiții de maximă siguranță, cu respectarea normelor de igienă, dezinfecție si dezinsecție.
Instruirea personalului este constantă prin educație medicală continuă, participarea la manifestări științifice naționale și internaționale, cursuri de asistență medicală continuă.
Parte integrantă a tratamentului o constituie profesionalismul dar și atitudinea solidară si empatică a întregului personal în încercarea de a crea un mediu cât mai puțin stresant pentru pacient.
Hematologia este stiinta care se ocupa cu studiul sangelui si a bolilor de sange. In domeniul medical, hematologia include tratamentul afectiunilor sangvine si afectiunilor maligne, incluzand tipurile de hemofilie, leucemie, limfom si anemie de siclemie. Este o ramura a medicinii interne care se ocupa de fiziologia, patologia, etiologia, diagnosticul, tratamentul, prognosticul si prevenirea tulburarilor legate de sange. Hematologii se concentreaza in mare parte asupra organelor limfatice si a maduvei osoase.
Ce boli fi tratate in cadrul specialitatii de hematologie?
In cadrul specialitatii de hematologie pot fi tratate bolile de sange. Aceste boli apar intr-o mare varietate. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:
• anemie – o boala des tratata de medicii din cadrul specializarii de hematologie este anemia. persoanele cu anemie au un numar redus de globule rosii. Forma usoara a anemiei de multe ori nu provoaca simptome. Forma mai severa poate cauza oboseala, piele palida si dificultati de respiratie cu efort;
• anemie cu deficit de fier – fierul este necesar organismului pentru a produce celule rosii din sange. Cantitatea mica de fier si pierderea de sange din cauza menstruatiei sunt cele mai frecvente cauze ale anemiei cu deficit de fier. Tratamentul include pilule de fier sau, rareori, transfuzii de sange;
• deficienta de B12 – o alta boala din sfera hematologiei este deficienta de B12. Aceasta afectiune impiedica organismul sa absoarba suficient B12 in dieta. Acest lucru poate fi cauzat de o afectiune autoimuna.
• malarie – o muscatura de tantar transmite un parazit in sangele unei persoane, unde infecteaza celule rosii din sange. Periodic, ruptura celulelor rosii din sange determina febra, frisoane si leziuni ale organelor. Aceasta infectie a sangelui este cea mai frecventa in anumite parti ale Africii, dar poate fi gasita si in alte zone tropicale si subtropicale din intreaga lume. Cei care calatoresc in zonele afectate ar trebui sa ia masuri preventive;
• limfomul – o forma de cancer de sange care se dezvolta in sistemul limfatic. In limfom, o celula alba devine maligna, se inmulteste si se raspandeste anormal. Tratamentul cu chimioteapie poate vindeca uneori pacientii;
• leucemia – o alta boala care poate fi tratata in cadrul specialitatii de hematologie este leucemia. Este o forma de cancer de sange in care o celula alba devine maligna si se inmulteste in intriorul maduvei osoase. Chimioterapia si/sau transplantul de celule stern pot fi utilizate pentru tratarea leucemiei si pot conduce la o vindecare.
SERVICII MEDICALE OFERITE:
Se trateaza pacienti individual la cel mai inalt nivel profesional conform ghidurilor internationale de buna practica,in conditii de maxima siguranta.
DOTARILE SECTIEI:
Ecograf , EKG, defibrillator, laringoscop, injectomate si spirometru.
COMPONENTA SECTIE:
MEDICALA II/CL:
1. Dr. Onisor Cristian
2. Dr.Iacob Maria
3. Dr. Docan Viorel
4. Dr. Pandelea Sorin Liviu
5. Dr. Lungu Simona Andreea
COMP. HEMATOLOGIE:
1. Dr Ghilic Alexandrina Camelia
2. Dr. Movileanu Cristiana
3. Dr. Padurariu Covit Monica Daniela
Medic sef sectie: Dr. Ghilic Alexandrina Camelia – Nr. telefon 0236 301360 (intre orele: 07:00 – 14:00)
As. sef Ciurescu Clementina Olimpia – Nr. telefon 0236 301110 (intre orele: 07:00 – 15:00)
Secția Medicină Interne 2 are un nr. de 17 asistente medicale
Comp. Hematologie are un nr. de 8 asistente medicale
2 - registratori medicali
8 - infirmiere
10 - ingrijitoare
Nr. paturi: Medicala II/CL - 55 paturi
Comp. Hematologie - 10 paturi
NR. DE TELEFOANE DIN CABINETE MEDICALE:
Dr. Iacob, Dr. Movileanu, Dr. Padurariu - 0236/301275
Dr. Onisor, Dr. Lungu - 0236/301511
Dr. Docan, Dr. Pandelea - 0236/301279