• Str. Brailei nr. 177 Galati Romania 800578
  • secretariat@spitalulurgentagalati.ro
  • Apeluri Urgente 112 / 0236 301115
  • Centrala 0236 301111 sau 0236 301112
unitate in curs de acreditare
Ambulatoriu / Programari 0236.301213

PREZENTARE CENTRU REGIONAL DE RADIOTERAPIE

Medic Sef - Conf. Univ. Dr. REBEGEA LAURA FLORENTINA

Telefon informatii/receptie: 0236 301124
Centrala Spital: 0236 301111
Adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,

Centrul Regional de Radioterapie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Apostol Andrei” Galati asigura tratamentul cu radiatii ionizante pacientilor oncologici cu scop curativ si paliativ, radioterapia fiind una dintre metodele de baza in tratamentul multidisciplinar al cancerului alaturi de chirurgie si chimioterapie.Tratamentul pacientului oncologic este personalizat pentru fiecare pacient, fiind asigurate tratamente pentru toate patologiile oncologice, conform ghidurilor nationale si europene (European SocieTy for Radiotherapy and Oncology, ESTRO). Fiecare caz este discutat in Comisia Oncologica de diagnostic si indicatie terapeutica, in scopul stabilirii deciziei strategiei terapeutice multidisciplinare si a secventialitatii metodelor de tratament.
Datorita pozitiei administrativ-teritoriale, adresabilitatea pacientilor catre centrul nostru este crescuta, aici tratandu-se pacienti din judetul Galati si din judetele limitrofe.
Serviciul de Radioterapie a fost dotat in anul 2019 cu un accelerator medical performant ELEKTA SYNERGY, cu un computer tomograf simulator dedicat radioterapiei, tip GE Discovery RT, echipamente de dozimetrie PTW, utilizate pentru calibrarea si verificarea fasciculului util de radiatii, oferind astfel pacientilor oncologici posibilitatea unui tratament radioterapeutic modern, similar celor din strainatate.
Organizarea serviciului de Radioterapie asigura fluxul si circuitele pacientilor conform cerintelor specifice unei radioterapii de inalta performanta. Astfel, Serviciul de Radiotearapie are in dotare cabinete de consultatii radioterapie, cabinet conturare 3D conformational pentru medicii radioterapeuti, cabinet fizica medicala pentru efectuarea planului tratamentului, salon destinat internarilor in regim spitalizare de zi, necesar tratamentelor suportive si monitorizarii afectiunilor oncologice, sala de raport.
Schema de personal a Serviciului Radioterapie cuprinde medici radioterapeuti cu vechime intre 1-25 ani, expert in fizica medicala si fizicieni medicali cu vechime intre 1-17 ani si asistenti medicali cu vechime intre 5-25 ani, registrator, brancardier, personal de ingrijire. Doi medici radioterapeuti sunt si cadre didactice universitare.
Pregatirea personalului se face periodic, prin participare la cursuri de formare profesionala din domeniile de specialitate, cursuri de educatie medicala continua, cursuri de asistenta medicala continua.
Medic Sef - Conf. Univ. Dr. Regebea Laura - cu dubla specializare, Radioterapie şi Oncologie Medicală.
ECHIPA MEDICALA
Conf. Univ. Dr. Regebea Laura – medic primar Radioterapie, medic specialist Oncologie Medicală.
Dr. Ionita Mirela - medic primar Radioterapie,
Sef lucrari Dr. Craescu Mihaela - medic specialist Radioterapie,
Dr. Lacatus Florentina - medic specialist Radioterapie,
Dr. Saulea Paraschiva Cristina - medic specialist Radioterapie,

ECHIPA DE FIZICA MEDICALA
Expert in fizica medicala, Fiz. Dr. Dumitru Mihaela
Fizicieni medicali - 7
Asistent Sef - As. Drutu Georgeta
Asistenti medicali - 13
Registrator- 1
Ingrijitoare/brancardier – 5/1

• Medicul radioterapeut – medicul care stabileste si coordoneaza planul de tratament; evalueaza si trateaza efectele secundare;
• Fizicianul – realizeaza partea fizica si dozimetrica a planului de tratament, efectueaza asigurarea si controlul calitatii pentru echipamentele de radioterapie, aparatura dozimetrica si pentru planurile de tratament
• Asistenta medicala–efectueaza tratamentul, sprijina si asista pacientul in cursul tratamentului.
• Psihologul - ajuta pacientul sa faca fata efectelor emotionale ale bolii neoplazice si tratamentului acesteia.

SERVICII OFERITE:
Tratamentele sunt aplicate conform Ghidurilor Europene de Radioterapie, ESTRO.
Tehnica de radioterapie aplicata este 3D conformationala (3DCRT).
Radioterapie cu intentie curativa, adjuvanta si neoadjuvanta precum si radioterapie cu intentie paliativa. Radioterapia se poate administra concomitent cu chimioterapia, hormonoterapia, imunoterapia, terapie biologica sau secvential, succesiv.
Consilierea psihologica a pacientilor.


ACTIVITATE DIDACTICA
Serviciul Radioterapie reprezinta centru de pregătire şi instruire pentru medicii rezidenti si pentru studenţii la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

INFORMATII PENTRU PACIENTI
Documente necesare pentru prezentarea in vederea consultului/tratamentului radioterapeutic:
- Bilet trimitere de la medic specialist oncolog, hematolog
- Dovada existentei unei forme de asigurare medicala
- Copie carte identitate
- Buletin Histopatologic – obligatoriu
- Bilete de iesire din spital/toate documentele legate de afectiunea oncologica si alte afectiuni coexistente