• Str. Brailei nr. 177 Galati Romania 800578
  • secretariat@spitalulurgentagalati.ro
  • Apeluri Urgente 112 / 0236 301115
  • Centrala 0236 301111 sau 0236 301112
unitate in curs de acreditare
Ambulatoriu / Programari 0236.301213

LABORATORUL DE ENDOSCOPIE DIGESTIVĂ
din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie

ECHIPA MEDICALĂ  
CONF. DR. BALAN GABRIELA Medic șef secție
Medic primar gastroenterolog
CONF. DR. BOTEZATU DAN Medic primar gastroenterolog, medic primar medicină internă
DR. POPA FLORENTINA Medic primar gastroenterolog
DR. PLĂȘOIANU RAMONA GABRIELA Medic specialist gastroenterolog

 

ACTIVITATE MEDICALĂ
Laboratorul de endoscopie digestivă funcționează în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie. În cadrul Laboratorului de Endoscopie digestivă se efectuează explorarea endoscopică diagnostică și terapeutică a urgențelor gastroenterologice, hemoragiilor digestive (superioare și inferioare). De asemenea, se efectuează explorarea endoscopică pentru afecțiunile gastrointestinale precum: boala de reflux gastroesofagian, hernii hiatale, sindrom disfagic, gastrite, ulcere gastrice și duodenale, boală celiacă, polipi și tumori gastro-intestinale, boli inflamatorii intestinale, boală hemoroidală, boală diverticulară, ciroză hepatică, anemii feriprive.
Serviciile diagnostice asigurate de Laboratorul de Endoscopie digestivă sunt reprezentate de endoscopiile digestive superioare și inferioare, completate prin biopsii și examen histopatologic, precum și tehnici moderne Narrow Band Imaging. Din punct de vedere terapeutic se efectuează ligatura endoscopică cu inele elastice a varicelor esofagiene, polipectomii endoscopice.

DOTARE CU APARATURĂ MEDICALĂ:
• videoendoscop,
• videocolonoscop,
• sistem de electrocoagulare cu plasmă argon.

ACTIVITATEA DIDACTICĂ ȘTIINŢIFICĂ
În cadrul Secției Clinice Gastroenterologie se desfășoară activitatea didactică cu studenții din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității ”Dunărea de Jos” Galați.
Instruirea personalului este consolidată prin educația medicală continuă, participarea la manifestările științifice, naționale și internaționale, cursuri de asistență medicală continuă.
Instruirea în rezidențiatul de gastroenterologie este o altă prioritate a Secției Clinice Gastroenterologie, formând medici gastroenterologi cu o înaltă pregătire profesională.

 

NUMĂR TELEFON INFORMAŢII:
0236 301 111, interior 1402 sau 1283