• Str. Brailei nr. 177 Galati Romania 800578
  • secretariat@spitalulurgentagalati.ro
  • Apeluri Urgente 112 / 0236 301115
  • Centrala 0236 301111 sau 0236 301112
unitate in curs de acreditare
Ambulatoriu / Programari 0236.301213

Şef secţie: Dr. CHISCANEANU TEODOR

Asistent şef: ANGHEL LUMINITA

CONTACT SECŢIE

Nr. Telefon Sectie: 0236 301261  
Nr. Telefon Monitor: 0236 301368  
Nr. Telefon As. Sef: 0236 301289 L-V, orele 7:00 – 15:00

SERVICII MEDICALE OFERITE:

Sectia clinica de Cardiologie interneaza pacienti cu afectiuni cardiovasculare, majoritatea cazurilor fiind urgente medicale( servicii medicale in scop diagnostic si terapeutic).
Pentru pacientii internati in cadrul compartimentului Terapie Intensiva Coronarieni se realizeaza monitorizare complexa cu statie centrala de monitoare presupunand control permanent al frecventei cardiace, tensiunii arteriale, dozarea gazelor sanguine.
Sectorul TIC este prevazut cu sursa de oxigen la fiercare pat, aspiratoare, electrocardiograf, ecocardiograf,defibrilator electric cu care se realizeaza conversii electrice ale tulburarilor de ritm cardiac.
La nivelul sectiei de cardiologie se efectueaza ecocardiografii transtoracice, eco doppler vascular si ecografie transesofagiana, test de efort la covor rulant, monitorizare Holter 24 ore pentru ECG si tensiune arteriala, oscilometrie cu oscilometru Pachon, test de mers standardizat pentru pacientii coronarieni.
Mentionam ca pendinte de sectia de cardiologie functioneaza un compartiment de angiografie in care se realizeaza coronarografii in scop diagnostic sau terapeutic si implant de stenturi coronariene. In curand va functiona si un laborator de electrofiziologie si pacing cu posibilitatea montarii de stimulatoare cardiace (pace–makere) pentru pacientii care sunt diagnosticati cu tulburari de conducere de tip bloc atrioventricular complet.
In acelasi timp se asigura consultatii interclinice pentru sectiile care solicita consult cardiologic la pacientii ce necesita interventie chirurgicala sau care au afectiuni asociate.
In cadrul sectiei de cardiologie serviciile medicale sunt oferite de un colectiv de 7 medici specialisti si primari cardiologi cu competenta in ecocardiografie( ecotranstoracica, vasculara si transesofagiana) , angiografie coronariana si electrofiziologie, asistente medicale principale, infirmiere , ingrijitoare , brancardieri si registratori medicali.
Pregatirea profesionala a personalului medical este la standard inalt iar aparatura medicala recent achizitionata asigura o calitate foarte buna si o acuratete a actului medical.

Medici cardiologi:

  • DR. CHISCANEANU TEODOR - Medic Primar - Sef Sectie
  • DR. GRIGORICA LUCICA - Medic Primar
  • DR. DRAGUSIN DANIELA - Medic Primar
  • DR. MARINESCU MIHAI CRISTIAN - Medic Primar
  • DR. NECHITA LUIZA CAMELIA - Medic Specialist
  • DR. PUTANU CUZUB MIHAELA - Medic Specialist
  • DR. PAVEL GEORGE - Medic Specialist

ASISTENTE MEDICALE: 25
INFIRMIERE: 13
INGRIJITOARE: 3
BRANCARDIERI: 3
REGISTRATORI MEDICALI: 2