Informatii sectia

LABORATOR RADIOLOGIE IMAGISTICA MEDICALA

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală asigura proceduri specifice (radiografii, radioscopii, ecografii, computer tomografii, rezonanață magnetică și angiografii) pentru pacienții din ambulator,internați precum și pentru urgențele din UPU-SMURD.

Activitatea Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală cuprinde aproape toate sferele de diagnostic, accentul punându-se pe imagistica toraco-abdominală și osoasă. Alte direcții de interes au fost și sunt reprezentate de imagistica cardio-vasculara, imagistica în patologia vasculo-degenerativa a SNC, imagistica în AVC, imagistica senologică.Se pot efectua manevre intervenționale dirijate radiologic (fluoroscopic), ecografic sau CT (biliare, urinare, abdominale, toracice, etc).

Asigurăm servicii medicale de înaltă performanță la cererea medicului clinician cu aparatură modernă conform cerințelor actuale. Laboratorul este dotat cu 5 aparate radiologice de radioscopie și radiografie, 1 mamograf digital, 3 ecografe, 1 computer tomograf de 128 slice-uri, 1 computer tomograf de 64 slice-uri, 1 angiograf și 1 aparat de rezonanță magnetică de 1.5T.

Aparatura este conectată la o rețea internă pentru stocare și transmisie de imagini la distantă.

Echipa secției este formată din medici cu specializare de radiologie și imagistică medicală, fizicieni medicali, asistenți medicali de radiologie, registratori medicali și îngrijitoare.

Pentru toate procedurile sunt respectate normele de radioprotecție conform legislație CNCAN în vigoare.

Personalul este instruit periodic prin educație medicală continuă și respectă cu acuratețe procedurile și protocoalele din ghidurile medicale.

Şef secţie:
Dr. DUTU NICOLETA
Asistent şef:
As. POPA GABRIELA
Telefon:
0236 301319

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112