Informatii sectia

CLINICĂ NEUROLOGIE

Secția clinică de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați funcționează cu 75 de paturi, repartizate în saloane de câte 6, 4 și 3 paturi, precum și în două saloane cu confort hotelier sporit, cu câte un pat.

Toate saloanele sunt dotate cu aer condiționat, televizor și frigider.

În secție îsi desfășoară activitatea șase medici, personal mediu - 28 și personal auxiliar de îngrijire – 27, precum și un registrator.

Colectivul clinicii de Neurologie este format dintr-o echipă tânără, dedicată activității medicale care este implicată în procese de educație medicală continuă pentru a oferi pacientului neurologic evaluare, tratament și nursing la cele mai înalte standarde.

În acest sens, putem exemplifica introducerea trombolizei ca metodă de tratament în accidentul vascular cerebral ischemic prezentat în fereastra terapeutică, pe care îl efectuăm din ianuarie 2019, până în prezent efectuându-se 130 de astfel de proceduri.

De asemenea, datorită accesării programelor naționale de tratament prin imunoglobuline, în secție se tratează pacienți cu poliradiculonevrită ascendentă, crize miastenice, dermatomiozite, polimiozite și polineuropatii cronice inflamatorii demielinizante.

Ne-am propus și am efectuat demersurile necesare ca în viitorul apropiat să înființăm, cu sprijinul Facultății de Medicină din Galați, Unitatea de Stroke – UAVCA (accident vascular cerebral), pentru care deja s-a achiziționat o parte din aparatura necesară.

Secția dispune de un laborator de Explorări funcționale dotat cu aparatură Doppler pentru examinarea arterelor la pacienții cu AVC, precum și un aparat de electromiografie și de potențiale evocate. Pentru cele două tipuri de examinare o parte din medicii neurologi au efectuat cursuri postuniversitare, urmând a obține competențele necesare.

De asemenea, s-au făcut demersurile necesare pentru înființarea Centrului de tratament al Sclerozei Multiple, pentru care urmează a se accesa programul national aferent.

În secție își desfășoară activitatea asistente medicale cu studii superioare care au urmat cursuri postuniversitare privind tromboliza în AVC, nursingul în neurologie, urgențe neurologice, cursuri pentru îngrijirea pacientului cu scleroză multiplă.

Secția dispune de linie de gardă unde medicii neurologi asigură asistență medicală pentru patologia neurologică, permanent.

De asemenea, ca o continuare a activității din secție, pentru dispensarizarea bolnavilor neurologici dispunem de un ambulatoriu de specialitate cu cabinet de neurologie, unde oferă consultații medicii neurologi din spital.

Dat fiind statutul de clinică universitară, în secție se pregătesc medici rezidenți neurologi și de alte specialități, precum și studenți ai Facultății de Medicină din Galați.

În perioada pandemiei SARS-CoV-2 personalul secției a fost implicat în tratamentul pacienților Covid ce asociau afecțiuni neurologice.

În colaborare cu colegii din serviciul ATI, în cazuri selecționate, se efectueaza tratament prin plasmafereză (criză miastenică, poliradiculonevrită).

Secția se află în planul de reabilitare a Spitalului Județean.

În concluzie, putem afirma că personalul secției Neurologie este dedicat îngrijirii pacientului neurologic, acordării unor tratamente moderne – conform ghidurilor de practică medicală, având în vedere un înalt nivel de performață medicală la care contribuie competența și experiența clinică a personalului, precum și dotarea cu aparatură medicală de generație nouă.

COMPONENTA SECTIE:

În secție îsi desfășoară activitatea șase medici, personal mediu - 28 și personal auxiliar de îngrijire – 27, precum și un registrator.

Medici neurologi:
1. Conf. univ. dr. Lungu Mihaela – medic primar neurolog, doctor în științe medicale, șef clinică
2. Șef lucrări dr. Șapira Violeta – medic primar neurolog, doctor în științe medicale, medic specialist medicină nucleară, competență EEG
3. Dr. Pîsu Anișoara – medic primar neurolog, competanță injectare toxină botulinică
4. Dr. Bînzar Liliana – medic primar neurolog
5. Dr. Matei Adriana – medic specialist neurolog
6. Dr. Mocanu Andrei – medic specialist neurolog
Medici rezidenți neurologie: dr. Horovei Aura, dr. Fluture Laura, dr. Stan Bianca, dr. Croitoru Ana, dr. Mitrea Mihaela, dr. Cocieru Călin, dr. Juc Victor, dr. Gațcan Cristina, dr. Diaconu Cristina-Adelina.
Asis. șef: Pleșu Doina – asistent medical principal

Şef secţie:
Conf. Univ. Dr. LUNGU MIHAELA
Asistent şef:
As. PLEȘU DOINA
Telefon Veghe 1:
0236 301221
Telefon Veghe 2:
0236 301434
Telefon Asistent şef:
0236 301290 (L-V, orele 07:00 – 15:00)

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112