Informatii sectia

CLINICĂ GASTROENTEROLOGIE

Echipa Secției Clinice Gastroenterologie este formată din 4 medici gastroenterologi, 15 asistente medicale, din care 5 sunt cu studii superioare și 10 cu studii postliceale, cu vechime în specialitate, personal auxiliar format din 4 infirmiere, 10 îngrijitoare și 1 registrator medical.

DOTĂRI SECŢIE:

• videoendoscop și videocolonoscop,
• sistem de electrocoagulare cu plasmă argon,
• electrocardiograf,
• ecograf cu posibilități de examinare Doppler color și power,
•seringi automate/injectomate.

SERVICII OFERITE:

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor aparatului digestiv (ale tractului gastrointestinal ficatului, colecistului și pancreasului).

În cadrul Secției Clinice Gastroenterologie se tratează pacienți cu următoarele afecțiuni:

• esofagiene: esofagite, hernii gastrice transhiatale, acalazia cardiei, tumori esofagiene, etc

• gastrice: hemoragii digestive superioare, ulcere gastrice și duodenale, gastrite, neoplazii, patologia stomacului operat etc;

• hepatice: hepatite cronice, hepatite acute toxice (alcoolice, medicamentoase), ciroze hepatice, tumori hepatice, etc;

• intestinale: hemoragii digestive inferioare, boli inflamatorii intestinale (colita ulcerativă, boala Crohn), cancere colo-rectale, polipoze, diverticuloze, etc;

• biliare: colecistite acute și cronice, litiaza biliară;

• pancreatice: pancreatite acute și cronice (care nu au indicație chirurgicală), cancere pancreatice.

Caracteristicile serviciilor medicale asigurate pacienților internați în Secția Clinică Gastroenterologie sunt acuratețea actului medical, care este completat de explorarea endoscopică digestivă superioară și inferioară (în scop diagnostic și, în unele cazuri, de proceduri endoscopice terapeutice), imagistică (ecografică, radiologică) și de laborator, alături de tratamentul individualizat în funcție de statusul clinico-biologic al fiecărui pacient, îngrijire integrată multidisciplinară atât pentru urgențele medicale cât și pentru pacienții cronici.

Folosirea tehnologiei de ultimă generație permite asigurarea unui tratament eficient conform ghidurilor internaționale de bună practică, în condiții de maximă siguranță, cu respectarea normelor de igienă, dezinfecție și dezinsecție.

ACTIVITATEA DIDACTICĂ ȘTIINŢIFICĂ

În cadrul Secției Clinice Gastroenterologie se desfășoară activitatea didactică cu studenții din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Instruirea personalului este consolidată prin educația medicală continuă, participarea la manifestările științifice, naționale și internaționale, cursuri de asistență medicală continuă.

Parte integrantă a tratamentului o constituie profesionalismul, dar și atitudinea solidară și empatică a întregului personal în încercarea de a crea un mediu familiar, agreabil.

COMPONENTA SECTIE:

CONF.DR. BALAN GABRIELA Medic șef secție Medic primar gastroenterolog
CONF. DR. BOTEZATU DAN Medic primar gastroenterolog, medic primar medicină internă
DR. POPA FLORENTINA Medic primar gastroenterolog
DR. PLĂȘOIANU RAMONA GABRIELA Medic specialist gastroenterolog
ASISTENT ȘEF
AS. TOMA CORNELIA Asistent medical principal licențiat

NUMĂR PATURI:

Secția Clinică Gastroenterologie este situată la etajul 8 al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” Galați și dispune de un număr de 40 paturi.

Şef secţie:
Conf. Dr. BALAN GABRIELA
Asistent şef:
As. TOMA CORNELIA
Telefon Asistent şef:
0236 301283
Informatii pacienti:
0236 301357

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112