Informatii sectia

LABORATORUL DE ENDOSCOPIE DIGESTIVĂ

din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie

ACTIVITATE MEDICALĂ:

Laboratorul de endoscopie digestivă funcționează în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie. În cadrul Laboratorului de Endoscopie digestivă se efectuează explorarea endoscopică diagnostică și terapeutică a urgențelor gastroenterologice, hemoragiilor digestive (superioare și inferioare). De asemenea, se efectuează explorarea endoscopică pentru afecțiunile gastrointestinale precum: boala de reflux gastroesofagian, hernii hiatale, sindrom disfagic, gastrite, ulcere gastrice și duodenale, boală celiacă, polipi și tumori gastro-intestinale, boli inflamatorii intestinale, boală hemoroidală, boală diverticulară, ciroză hepatică, anemii feriprive.

Serviciile diagnostice asigurate de Laboratorul de Endoscopie digestivă sunt reprezentate de endoscopiile digestive superioare și inferioare, completate prin biopsii și examen histopatologic, precum și tehnici moderne Narrow Band Imaging. Din punct de vedere terapeutic se efectuează ligatura endoscopică cu inele elastice a varicelor esofagiene, polipectomii endoscopice.

DOTARE CU APARATURĂ MEDICALĂ:

• videoendoscop,
• videocolonoscop,
• sistem de electrocoagulare cu plasmă argon.

ACTIVITATEA DIDACTICĂ ȘTIINŢIFICĂ:

În cadrul Secției Clinice Gastroenterologie se desfășoară activitatea didactică cu studenții din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Instruirea personalului este consolidată prin educația medicală continuă, participarea la manifestările științifice, naționale și internaționale, cursuri de asistență medicală continuă.

Instruirea în rezidențiatul de gastroenterologie este o altă prioritate a Secției Clinice Gastroenterologie, formând medici gastroenterologi cu o înaltă pregătire profesională.

COMPONENTA SECTIE:

CONF.DR. BALAN GABRIELA:
- Medic șef secție, Medic primar gastroenterolog
CONF. DR. BOTEZATU DAN:
- Medic primar gastroenterolog, medic primar medicină internă
DR. POPA FLORENTINA
- Medic primar gastroenterolog
DR. PLĂȘOIANU RAMONA GABRIELA
- Medic specialist gastroenterolog

Şef secţie:
Conf. Dr. BALAN GABRIELA
Telefon:
0236 301402
Telefon:
0236 301283

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112