Informatii sectia

CARDIOLOGIE

Sectia clinica de Cardiologie interneaza pacienti cu afectiuni cardiovasculare, majoritatea cazurilor fiind urgente medicale (servicii medicale in scop diagnostic si terapeutic).

Pentru pacientii internati in cadrul compartimentului Terapie Intensiva Coronarieni se realizeaza monitorizare complexa cu statie centrala de monitoare presupunand control permanent al frecventei cardiace, tensiunii arteriale, dozarea gazelor sanguine.

Sectorul TIC este prevazut cu sursa de oxigen la fiercare pat, aspiratoare, electrocardiograf, ecocardiograf,defibrilator electric cu care se realizeaza conversii electrice ale tulburarilor de ritm cardiac.

La nivelul sectiei de cardiologie se efectueaza ecocardiografii transtoracice, eco doppler vascular si ecografie transesofagiana, test de efort la covor rulant, monitorizare Holter 24 ore pentru ECG si tensiune arteriala, oscilometrie cu oscilometru Pachon, test de mers standardizat pentru pacientii coronarieni.

Mentionam ca pendinte de sectia de cardiologie functioneaza un compartiment de angiografie in care se realizeaza coronarografii in scop diagnostic sau terapeutic si implant de stenturi coronariene. In curand va functiona si un laborator de electrofiziologie si pacing cu posibilitatea montarii de stimulatoare cardiace (pace–makere) pentru pacientii care sunt diagnosticati cu tulburari de conducere de tip bloc atrioventricular complet.

In acelasi timp se asigura consultatii interclinice pentru sectiile care solicita consult cardiologic la pacientii ce necesita interventie chirurgicala sau care au afectiuni asociate.

In cadrul sectiei de cardiologie serviciile medicale sunt oferite de un colectiv de 7 medici specialisti si primari cardiologi cu competenta in ecocardiografie( ecotranstoracica, vasculara si transesofagiana) , angiografie coronariana si electrofiziologie, asistente medicale principale, infirmiere , ingrijitoare , brancardieri si registratori medicali.

Pregatirea profesionala a personalului medical este la standard inalt iar aparatura medicala recent achizitionata asigura o calitate foarte buna si o acuratete a actului medical.

COMPONENTA SECTIE

DR. CHISCANEANU TEODOR - MEDIC PRIMAR - SEF SECTIE
DR. GRIGORICA LUCICA - MEDIC PRIMAR
DR. DRAGUSIN DANIELA - MEDIC PRIMAR
DR. MARINESCU MIHAI CRISTIAN - MEDIC PRIMAR
DR. NECHITA LUIZA CAMELIA - MEDIC SPECIALIST
DR. PUTANU CUZUB MIHAELA - MEDIC SPECIALIST
DR. PAVEL GEORGE - MEDIC SPECIALIST
ASISTENTE MEDICALE:25
INFIRMIERE: 13
INGRIJITOARE: 3
BRANCARDIERI: 3
REGISTRATORI MEDICALI: 2

Şef secţie:
Dr. CHISCANEANU TEODOR
Asistent şef:
As. ANGHEL LUMINITA
Telefon Veghe:
0236 301261
Telefon Asistent şef:
0236 301289 (L-V, orele 07:00 – 15:00)
TelefonMonitor:
0236 301368

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112