Informatii sectia

BLOC OPERATOR

BLOCUL OPERATOR situat la etajul 3, deserveste toate specialitatile chirurgicale din Spitalul Jud. Clinic de Urgenta ,,Sf. Apostol Andrei“ si este coordonat de medic chirurg dr Cristina Serban.

In cadrul Blocului Operator functioneaza un numar de 18 sali de operatie (16 sali cu program de 8h zilnic si 2 sali de urgenta cu program 24/24) autorizate conform ASF nr.50 din 13.04.2018.

Salile de operatie sunt dotate cu mese de operatie echipate corespunzator specialitatilor, instrumentar adecvat pentru toate specialitatile, sterilizat in containere prin autoclavare; exista in fiecare sala lampi de operatie scialitice cu doua brate si trei lampi cu led mobile (rezerva), mese excentrice pentru instrumentar , aparate de anestezie, electrocautere cu functii multiple (mono/bipolar,sigilare vasculara), aspiratoare chirurgicale,aparate de dezinfectie a aerului (MIDAS), lampi U.V.

In functie de specialitatea chirurgicala a salii exista dotare pentru interventii minim invazive, Turn pentru Laparoscopie, Toracoscopie, Bronhoscopie, Aparat Rx cu amplificator de imagine si brat in C, Artroscopie, Aparat electrochirurgie cu argon etc.

Fiecare sala de operatie are anexat spatiu de spalare sterila , dotat cu lavoare prevazute cu prefiltre de 5 µ, 1 µ si 0.5 µ si capsula filtranta de 0.2 µ ce asigura calitatea apei, verificata saptamanal prin probe recoltate de personalul SPLIAAM .

Exista circuite functionale de primire a pacientilor in salile de operatii si transport catre A.T.I. cu lift propriu, orar si circuit de eliminare a lenjeriei si a deseurilor rezultate din activitatea salilor de operatie.

Calitatea aerului este mentinuta prin proceduri de curatenie, dezinfectie fizica-lampi UV, dezinfectie terminala chimica asigurata de agenti DDD iar controlul microbiologic al microaeroflorei, al suprafetelor din salile de operatie precum si sterilitatea instrumentarului sunt verificate periodic si exista monitorizare permanenta la SPIAAM.

Medic coordonator la Sterilizare si Bloc operator:
Dr. SERBAN CRISTINA
Sarcini si atributii de medic coordonator:
Dr. MIHAILOV RAUL
Asistent sef
As. OLARET VASILICA
Telefon:
0236 301207

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112