• Str. Brailei nr. 177 Galati Romania 800578
  • secretariat@spitalulurgentagalati.ro
  • Apeluri Urgente 112 / 0236 301115
  • Centrala 0236 301111 sau 0236 301112
unitate in curs de acreditare
Ambulatoriu / Programari 0236.301213

Numele meu este Onofrei Sergiu-Gabriel, am 35 ani si de origine sunt din Craiova/Dolj ( desi sunt nascut in Bucuresti si locuiesc in Galati cu serviciul la Combinat).

Zilele cat am fost internat in acest distins spital pentru prima oara in viata mea, m-a facut sa ma intreb: ,,Oare traiesc in Romania???" De ce mi-am pus aceasta intrebare?? Pai de regula la televizor vedem spitale ale caror medici nu-si fac datoria, comit greseli in serviciul lor, fie sunt implicati/-te in multe scandaluri mediatizate intens si de-o parte ticalosita a presei si multe alte nereguli.

In viata mea de cand locuiesc in acest oras, aud presa si destui oameni care vorbeau de rau acest spital. La un moment dat imi pusesem si eu un semn de intrebare. Iata ca a venit momentul sa aflu PERSONAL, ce fel de oameni sunt in Spitalul Judetean Galati. Si mi-am schimbat total impresia despre acest spital. Ba mai mult am fost placut impresionat de oamenii din spitalul dvs: medici, asistenti, infirmieri, etc. Am ramas impresionat de disciplina ce troneaza in acest Spital. Am ramas impresionat de curatenia EXEMPLARA si originalitatea PERFECTA a arhitecturii acestui spital construit din cate am aflat in 1972.

Am ramas uluit sa vad ca acest spital desi a trecut peste cel putin 3 mari cutremure de pamant ( 1977, 1986 si 1990), se prezinta excelent. Constat ca se pastreaza designul original si aparatele originale de comunicatie si auxiliare din interiorul saloanelor pozate pe pereti aferente fiecarui pat. Comparand cu alte spitale din Romania...sunteti la inaltime! Si-ar dori oltenii nostri sa aibe un asa spital cu asa oameni....dar e greu...Nevoi sunt destule, probleme de asemeni.

Va cunosc probleme cu care va confruntati nu de ieri, nu de alaltaieri ci de ani si zeci de ani. Le cunosc foarte bine si stiu ce este in inimile dvs de medici profesionisti care datorita lipsei de fonduri si ignoranta celor aflati la Putere va impiedica intr-un mod indirect dar decisiv sa va duceti meseria la bun-sfarsit. Stiu si imi dau seama!

Oarecum ar trebui putin lucrat la comportamentul unui numar infam de infirmiere ( fie in varsta fie tinere) care desi din punct de vedere profesional isi fac datoria, au un limbaj repezit, iritat, sunt irascibile din orice fleac...Ele, poate nici acum nu inteleg faptul ca un om nu se interneaza de DRAG sau de PLACERE intr-un spital....Destul ca este napastuit de boala si ros de durerile insuportabile cauzate atat de boala dar si de unele tratamente medicale dureroase,...nu au nevoie si de vorbe urate si repezite venite -repet- doar din partea unui numar foarte mic de infirmiere si asistente medicale. La asta ar trebui lucrat. Nu mai zic de faptul ca fata de cunostinte, rude, etc ( PILE in general), se comporta cu manusi" si in cel mai elegant si umil mod, iar fata de restul pacientilor, raceala, repezeala si oarece gram de ura....

Dar per ansamblu, am fost multumit de tot personalul. Mai ales de cel medical si in special de d-na Doctor Tuta Maria-Daniela. Un om de-un caracter moral si profesional de netagaduit. O asemenea doctorita care si-a demonstrat calitatea de OM inainte de functia de doctor...spune foarte multe! Ii voi ramane vesnic recunoscator pentru tratamentul oferit si modul cum m-a tratat la sectia ORL a Spitalului Clinic de Urgenta ,,Sf. Ap. Andrei" din Galati!!! Cinste acestei doamne Doctor care si-a facut cu prisosinta datoria nu numai fata de mine ca pacient cat mai ales de HIPOCRATE!!! Cat voi locui in acest oras -Galati- care mi-a oferit o scoala, un servici si-o ingrijire medicala, voi promova acest oras dar mai ales acest Spital al Dvs pe orice sursa media: presa, Internet, etc.

Meritati pe deplin acest lucru!!!Iar daca vreodata, voi mai avea nevoie de asistenta medicala, chiar de ma voi afla in acel moment la Craiova, in masura in care problema mea medicala imi va permite un drum de 600 km, ii voi parcurge cu incredere si voi reveni cu aceeasi incredere si incapatanare la Spitalul Dvs. pentru ca m-ati convins, m-a convins si AM FOST convins ca se merita sa fii tratat in acest Spital! Increderea si optimismul nu mi-a disparut.

Cu deosebit respect, Onofrei Sergiu-Gabriel